Descriere
Suc de Graviola cu turmeric si ghimbir, 470 ml. Royal Nutrition
Graviola este un copac vesnic verde, ce creste in America Centrala si de Sud, dar si in Sud-Estul Asiei, in special in Vietnam. Face parte din familia ananasului Annonaceae. Fructul sau mai poarta numele de Announa Muricata, Graviola in Brazilia, Guanabana in Spania si Soursop in limba engleza. In popor i se mai spune si copac al ploii, mar custard sau paw paw brazilian. Fructul de Graviola este tepos, contine o pulpa de culoare alba cu seminte negre si gust foarte dulce si usor acid. Fructul este foarte mare, cu miez dulce-acrisor de culoare alba. Miezul alb se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru prepararea de bauturi. Frunzele si fructele acestei plante sunt folosite la tratarea infectiilor, virozelor si depresiei. Triburile din zona Amazonului utilizau frunzele si mugurii pe post de antibiotic natural. Este folosit in special pentru tratarea celulelor tumorale si canceroase, dar si ca agent antimicrobian cu spectru larg atat in infectii bacteriene cat si fungice. In general, fructele si semintele zdrobite sunt folosite impotriva viermilor si parazitilor intestinali. Sucul de fructe este utilizat pentru a combate febra rece, pentru a creste cantitatea de lapte dupa nastere, precum si ca astringent pentru diaree si dizenterie.
Pentru obtinerea sucului de Graviola, fructele sunt recoltate manual, selectate cu grija, spalate, curatate prin decojire. Se elimina tulpina si baza. Din fructele astfel tratate, se obtine prin sfaramare si amestecare o pasta care urmeaza a fi racita, pasteurizata si imbuteliata aseptic. Aroma variaza de la picant la foarte dulce. Graviola este o sursa bogata de vitamina C, vitaminele din complexul B, precum si fibre dietetice.
Sucul de Graviola are efecte benefice pe perioada tratamentului chimioterapeutic, cand stomacul este sensibil in aceasta perioada, sucul ajutand foarte mult la stabilizarea lui si ameliorand efectele post-chimioterapeutice. Sucul de Graviola curata stomacul si, din aceasta cauza, se recomanda consumul in mod progresiv, de la putin la mai mult, pentru a lasa organismul sa se adapteze cu acest produs. Intrucat sucul de graviola are o consistenta densa (ca o pasta), daca simtiti ca este digerat un pic mai greu, il puteti dilua usor cu apa, ceai sau suc de fructe.
Turmericul este o planta erbacee, originara din Asia, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia si Africa. Este inrudit cu ghimbirul, folosit in bucataria indiana drept condiment alimentar datorita gustului iute-piperat, amarui si usor aromat (gustul lui aduce cu cel al portocalelor cu ghimbir). Principala componenta a turmericului este Curcuma, un polifenol de culoare galben portocaliu. In afara de curcuma, turmericul mai contine si curcuminoide, care sunt substante care se gasesc in curcuma si au proprieteti antioxidante puternice care neutralizeaza efecte daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii.
Curcuma are proprieteti curative deosebite, actionand ca antiinflamator si antioxidant, neutralizand radicalii liberi si chimicalele care trec prin corp ce produc daune celulelor sanatoase si membranelor acestora, venind in ajutorul unor boli precum artrita, unde radicalii liberi sunt responsabili de durerea din inflamatiile articulatiilor. Diferite studii au demonstrat ca efectele curcumei pot fi comparate cu diferite medicamente precum Hidrocortizonul sau Fenilbutazona, medicamente care au efecte secundare de genul ulcerului, scaderea celulelor albe sau sangerari intestinale. Curcuma nu produce efecte toxice asupra corpului uman. Aceasta mai are proprietatea sa previna oxidarea colesterolului, iar vitamina B6 din compozitie controleaza nivelul de homocisteina din corp.
Turmericul contine cantitati mari de fier si mangan, dar si cantitati mici de vitamine (in special vitamina B6), potasiu si minerale, imbunatatind activitatea ficatului, avand efecte asupra capacitatii acestuia de a detoxifia compusii chimici care se regasesc in organism ce nu sunt produsi de acesta. Turmericul este un puternic protector cardiovascular. Consumul regulat de turmeric in alimentatie explica reusita la persoanele cu artrita reumatoida sa imbunatateasca starea de sanatate, comparativ cu alte persoane care consuma Fenilbutazona pentru ameliorarea simptomelor.
Ghimbirul este o planta erbacee, cu provenienta tropicala, avand un rizom aromatic bogat in uleiuri eterice. Datorita gingerolului continut, are proprietati antiinflamatorii, ajutand persoanele afectate de artrita in special, neavand efecte secundare. Ghimbirul mai este utilizat si ca afrodisiac (actioneaza ca tonic, inlaturand oboseala si toxinele acumulate in organism). De asemenea, ghimbirul trateaza indigestia, calmeaza durerile abdominale, elimina gazele, neutralizeaza toxinele si creaza pofta de mancare. O alta utilizare a ghimbirului este cea de antidot in cazul raului de mare sau pentru combaterea raului de altitudine, masina, miscare sau rotatie (actionand impotriva starilor de voma sau greata).
EFECTE:
- intareste sistemul imunitar – datorita turmericului din compozitie
- anticancerigen – lupta impotriva dezvoltarii si extinderii celulelor canceroase; totodata inhiba proliferarea celulelor din tumori, oprind procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase
- antiinflamator – indicat in inflamatii, icter, dureri menstruale, hemoragii, dureri de dinti si piept, vanatai, colici sau flatulenta
- are actiune colagoga si coleretica, stimuland eliberarea bilei si crescand capacitatea ficatului de a elimina toxinele
- anticolesterolemiant
- hepatoprotector
- antioxidant
- antibacterian
- anticoagulant
- antigripal
- antiaterosclerotic
- imbunatateste circulatia
- antiagregant plachetar – previne formarea cheagurilor si aparitia embolilor (migrari de cheaguri) dupa un infarct miocardic, AVC (accident vasculat acut) sau in cazul hemodializei
- antidepresiv – previne boala Alzheimer
- creste mobilitatea articulatiilor si tendoanelor
- reduce tumefactiile
- controleaza glicemia – scade glicemia si sensibilizeaza receptorii insulinici
- regleaza colesterolul
- antipiretic – calmeaza durerile in gat, tusea si inmoaie secretiile bronsice
- calmant pentru Helicobacter Pylori, vitiligo sau psoriazis
- insufucienta renala
- hipotensiv
- expectorant
- antiemetic – antivomitiv (reduce greata)
- reduce efectele imbatranirii si imbunatateste longevitatea
- contribuie la detoxifierea organismului
- diminueaza durerile menstruale
- vasodilatator – scade tensiunea si faciliteaza circulatia sangvina, impiedicand formarea cheagurilor de sange.
Cantitatea zilnica recomandata: 30ml. Dupa o saptamana de administrarea zilnica, se recomanda o saptamana pauza. Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.
Contine: Graviola 88%, Turmeric 10% si Ghimbir 2%
Pret Suc de Graviola cu turmeric si ghimbir: 160 lei (sticla de 470 ml.)
Vezi toate produsele Suc de Graviola:
http://100produsenaturiste.ro/eticheta/graviola-suc-natural-fruct-graviola/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.